Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с обороти!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с обороти!

здравейте колеги,колата е 164 ТД Супер,а проблема е следния: при изстинал двигател,някой път пали веднага,друг път при 2-3 път,като второто е доста рядко. До тук добре. Като запали не сваля веднага оборотите а ги държи на 1100 за около 20-30 сек. някой път до 1 мин. и после се почва едно играене на горе на долу и ако не и подавам газ при падането на оборотите под 600 изгасва.като при падането на оборотите при гасненето ми светва за момент дюзата и подгряването. направи ми и впечатление че някой път докато оборотите играят в рамките на 100-200 оборота,двигателя се форсира все едно съм натиснал до 2000 оборота. Оборотите си играят и при подаване на газ на свободна. Така. Тръгвам така като оборотите играят,на скорост при подаване на газ се получава едно придърпване което според мен е защото оборотите продължават да играят макар и не толкова колкото на празен ход,като дюзата и подгряването отново присветват,но изключително рядко. точно след 5 до 10 мин. след първото запалване на колата (явно след като загрее) оборотите се стабилизират в нормите си като остава едно много леко трептене или припукване което май само аз си го усещам. след около 20 мин и то изчезва и все едно колата е перфектна......всичко започна след като смених въздушен филтър и масло и това всеки път като изстине колата..... някакви съвети или идеи от какво може да е проблема.
    Last edited by guvech; d.m.y г., 01:14.

Alfa Romeo 164 TD 2.5 super '98

????

Comment

Колега вариянта е да се диагностицира в сервиз, така на пръв поглед е възможно датчика на хол да ти прави проблем без него колата не стабилизира оборотите, но по-вероятно причината да е в ГНП - толкова мога да гадая от тук
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерси за коментара Бобо, днес я закачихме и показа грешка при въздуха и предполагаме че е датчик(не знам дали това е този за който ти говориш) кой е датчика на Хол?
        Но тези дни ще я пробваме да я закачим като е студена защото като загрее и всичко е наред,но пък докато загрее е страшно..... иначе днес видях че единия маркуч на преливника между 3 и 4 дюза се беше скъсал и се чудя дали не е възможно да е дърпала въздух от там?

Comment

Първоначално публикувано от guvech Покажи съобщение
          здравейте колеги,колата е 164 ТД Супер,а проблема е следния: при изстинал двигател,някой път пали веднага,друг път при 2-3 път,като второто е доста рядко. До тук добре. Като запали не сваля веднага оборотите а ги държи на 1100 за около 20-30 сек. някой път до 1 мин. и после се почва едно играене на горе на долу и ако не и подавам газ при падането на оборотите под 600 изгасва.като при падането на оборотите при гасненето ми светва за момент дюзата и подгряването. направи ми и впечатление че някой път докато оборотите играят в рамките на 100-200 оборота,двигателя се форсира все едно съм натиснал до 2000 оборота. Оборотите си играят и при подаване на газ на свободна. Така. Тръгвам така като оборотите играят,на скорост при подаване на газ се получава едно придърпване което според мен е защото оборотите продължават да играят макар и не толкова колкото на празен ход,като дюзата и подгряването отново присветват,но изключително рядко. точно след 5 до 10 мин. след първото запалване на колата (явно след като загрее) оборотите се стабилизират в нормите си като остава едно много леко трептене или припукване което май само аз си го усещам. след около 20 мин и то изчезва и все едно колата е перфектна......всичко започна след като смених въздушен филтър и масло и това всеки път като изстине колата..... някакви съвети или идеи от какво може да е проблема.
          Проблема е решен оказа се кабела на датчика на хол,с времето е спекал и се е втвърдил (направо като пластмаса е станал) и се е пречупил на едно място,та даваше на късо. Всичко 20 лв. диагностика като за френд + 15 лв работа и още 15 лв. от сърце за биричка за майсторчето

Comment

Първоначално публикувано от guvech Покажи съобщение
            Проблема е решен оказа се кабела на датчика на хол,с времето е спекал и се е втвърдил (направо като пластмаса е станал) и се е пречупил на едно място,та даваше на късо. Всичко 20 лв. диагностика като за френд + 15 лв работа и още 15 лв. от сърце за биричка за майсторчето
            Радвам се че си се оправил Начи понякога и с гадаене познавам
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Обикновено
              Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                добре че не позна за ГНП-то

Comment

Проблема е решен .
                  Ключ за да не се цапа .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                  X